A- A A+

Потписан уговор за пројекат одрживе реинтеграције повратника

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, председник општине Тутин Кенан Хот и председник Скупштине општине Сјеница Мухедин Фијуљанин, потписали су данас уговор о реализацији пројекта подршке одрживој реитеграцији повратника, вредан милион и двеста хиљада евра. Носилац пројекта је немачка организација Радничко-самарићански покрет (АБС), а главни имплементатор је Иницијатива за развој и сарадњу (ИДЦ). Пројекат се реализује у периоду од две године, у партнерству са Регионалном развојном агенцијом Санџака СЕДА и Муслиманским хуманитарним друштвом Мерхамет – Санџак.

Како је истакнуто на јавној презентацији овим пројектом се повратницима обезбеђује помоћ кроз интензивну социо-економску подршку у трајању од две године, а финансира се средствима немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ) у оквиру програма Енгагмент Глобал.

Градоначелник Новог Пазара, града који је двотрећински корисник средстава, Нихат Бишевац захвалио је немачком Савезном министарству истакавши да је пројекат од изузетног регионалног значаја.

”Град Нови Пазар кроз социјалну политику настоји да обухвати све грађане, првенствено оне у тежој економској позицији и у стању социјалних потреба, а људи из реадмисије су такође једна од рањивих група. Овај пројекат је најбољи начин да се њима и њиховим породицама помогне у сваком смислу”, изјавио је Бишевац.

У оквиру пројекта који ће трајати наредне две године, биће отворена три добросуседска клуба у Новом Пазару, Тутину и Сјеници. А у циљу што бољег утврђивања потреба у току је анкетирање повратника. У Новом Пазару повратници могу попунити упитник у канцеларији Мерхамета сваким радним даном од 9 до 15 часова у Улици Крагујевачкој бр 12. Корисници из Тутина јављају се на адресу седишта СЕДЕ у Тутину у Улици Хусеин бега Градашчевића на првом спрату, а корисници кији живе на подручју општине Сјеница у тамошњем општинском услужном центру.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops