A- A A+

Градоначелник Бишевац у званичној посети Русији

Градоначелник Новог Пазар Нихат Бишевац се, боравећи у Русији, састанку са  заменицом градоначелника Казања, да би потом посетио Министарство пољопривреде Републике Татарстан. Овом приликом покренута је иницијатива да Казањ и Нови Пазар потпишу споразум о партнерству градова. Договороена је и посета делегације домаћина нашем граду у циљу успостављања сарадњ на плану пољопривреде

“Казањ је универзитетски град а наш Нови Пазар град са најмлађим становништвом у Србији и Европи зато планирамо и размену младих и студената. У плану је и културна сарадња. Морам признати да сам веома задовољан продуктивним састанцима”, казао је овим поводом градоначелник Бишевац.

Казањ је главни град руске Републике Татарстан и центар ислама у Русији али и прави пример града који негује суживот различитих религија и култура, попут Новог Пазара. Важан центар машинске индустрије и комуникација.

Делегација Републике Србије, чији је део и градоначелник Новог Пазара,  налази се у званичној посети Русији, што је договорено након недавног доласка амбасадора Русије Александра Боцана Харченка у наш град.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops