A- A A+

Министри Љајић и Удовичић о развоју и промоцији новопазарског спорта

Град Нови Пазар је, инвестирајући у спортску инфраструктуру, омогућио младим спортистима да на такмичењима остварују најбоље резултате, али и да у најбољим условима промовишу здрав начин живота међу младима. О будућности спорта на овим просторима али и заједничким плановима Владе Србије и Града Новог Пазара, данас су, обилазећи овдашње школе и спортске терене, говорили потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и његов колега, министар омладине и спорта Вања Удовичић.


“Увек је задовљство доћи у град младих, али и град спорта. Изнедрили сте многе спортске шампионе и уложили у спортску инфраструктуру, што је вашем случају, инвестиција која се апсолутно исплати. Данас је у нашем фокусу обнова спортких реквизита широм Србије а део тог пројекта је Нови Пазар”, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић, истичући да је следећи корак реконструкција фискултурних сала.


“Жеља нам је да модернизацијом и опремањем сала омогућимо ученицима и њиховим наставницима боље услове за бављење рекреативним спортом. То је идеалан начин да деца постепено уђу у систем спорта и јер су деца база за будућност”, рекао је Удовичић. За шест година, програмима Владе Србије и ресорног министарства,а у сарадњи са локалним самоуправама, број од 80 хиљада, деце која су део система школског спорта повећан је на 175 хиљада. Према речима министра Удовичића, посета Новом Пазару је део настојања да се”на терену утврди шта је граду још потребно да би спортисти наставили да остварују резултате и докажу да је могуће бити најбољи и када долазиш из мањих средина”.


Осврћући се на капитална улагања, министар Удовичић је најавио завршетак помоћних садржаја у оквиру Атлетског стадиона на Хаџету и изградњу фудбалског стадиона по еуро 4 стандардима, “који Нови Пазар заслужује”.
О инвестицијама у новопазарски спорт говорио је и потпредседник Владе Србије, Расим Љајић.
“Стварамо нове услове за тренинге младих фудбалских селекција али неће изостати изградња нових сала за припреме кошаркаша али и других клубова који презентују колективни спорт и такмиче се у дворани”, рекао је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, подсећајући да су за наш град изузетно важни и смештајни капацитети.


“Ти смештајни капацитети су у изградњи. Ради се о инвестицијама приватног сектора. Уз путну инфраструктуру, Нови Пазар кроз четири, пет година, у свом пуном капацитету а по квалитету услова за спортска надметања И припреме, може да буде равноправан са Београдом али и осталим спортским центрима, попут Новог Сада, Ниша и Крагујевца”, казао је министар Љајић, најављујући и радове у оквиру спортске дворане “Пендик”, којима ће бити обезбеђен простор за клубове из категорије борилачких спортова.


“Период крајем маја и почетком јуна је рок за окончање радова на комплетној реконструкцији спортске хале код ОШ “Вук Караџић, а не треба заборавити ни преуређење школских сала. Мало је градова који ће моћи да се похвале таквом спортском инфраструктуром, као што ће врло брзо моћи Нови Пазар”, закључио је министар Љајић.
Министри Љајић и Удовичић су боравећи у Новом Пазару посетили Школу за дизајн текстила, коже и обуће - где је подељена спортска опрема, да би потом обишли Атлетски стадион на Хаџету стадион у Шутеновцу и Рекреациони центар.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops