A- A A+

Novi Pazar primer saradnje i stabilnosti

Njegova Ekselencija, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, Aleksandar Bocan Haračenko ocenio je boraveći u Novom Pazaru da su Novi Pazar i Sandžak neprocenjiv faktor stabilnosati u našoj zemlji.


“Današnji razgovor sa gradonačelnikom Novog Pazara usmeren je prvenstveno na razvoj ekonomskih veza, a vaš grad jeste značajan partner u stvaranju poslovne komunikacije između Rusije i Srbije. Neke od predloga moći ćemo da iskoristimo već u martu, kada će na obostrano zadovoljstvo zasedati mešovita komisija u čijem je fokusu poslovna saradanja”, kazao je ambasador Bocan Haračenko, istakavši da političko – socijalna stabilnost stvara uslove za ekonomski razvoj, a kako je rekao “stanje u ovoj regiji je na zavidnom nivou.


Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da je današnja poseta “prvi dolazak ruskog ambasadora u novijoj istoriji Novog Pazara”.
“Upoznali smo ambasadora sa prilikama u gradu. Znači nam interesovanje za ovaj kraj, posebno saradnja u sferi privrede i kulture. Kako su odnosi Srbije i Rusije na istoijskom nivou, prilika za naše privrednike da koriste povlastice u robnoj razmeni je izuzetno važna. Ne treba zanemariti ni potencijal za uspostavljanje saradnje na polju turizma. Novi Pazar i sandžaćki region imaju mnogo toga da ponude turistima koji iz Rusije već dolaze u Beograd i druge gradove naše zemlje”, rekao je gradonačelnik Biševac.


Ambasador Rusije je, nakon sastanka, obišao Staru čaršiju, Bedem, Altun -alem dzamiju i Sopoćane,kao i preduzeće "Menus".

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops