A- A A+

Razvojni potencijali Novog Pazara predstavljeni u Beogradu

U okviru projekta ”Novi Pazar – potencijali razvoja”, održana je press konferencija u beogradskom Medija Centru, na kojoj je prikazan film o razvojnim potencijalima Novog Pazara. O reformi javne uprave i ulaganjima u kulturu govorili su načelnik gradske uprave za izvorene i poverene poslove Džemil Divanefendić i direktor Kulturnog centa Husein Memić.
 
Govoreći o uvođenju e-pisarnice i e-skupštine, povećanju indeksa transparentnosti, Akcionom planu partnerstva za otvorenu upravu i uključivanju građana u procese donošenja odluka, načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Džemil Divanefendić na konferenciji za novinare u Beogradu je naglasio da je reforma javne uprave još uvek na početku, ali da su u toj oblasti ostvareni značajni rezultati. Potvrda za to su, kako je istakao, prva nagrada za delotvornost i efikasnost i visoko drugo mesto, kada je u pitanju transparentnost rada lokalne samouprave.
 
”Ideja ljudi koji vode Novi Pazar, konkretno gradonačelnika Nihata Biševca i njegovih saradnika, bila je da svi organi u punom smilu budu kao jedan servis koji će na kvalitetan način pružati usluge građanima i gde će građani i stručna javnost moći da imaju uvid u funkcionisanje lokalne samouprave”, izjavio je načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Džemil Divanefendić.
Direktor novopazarskog Kulturnog centra, Husein Memić je istakao da je Novi Pazar u vrhu lokalnih samouprava koje značajan procenat budžeta izdvajaju za kulturu, te naglasio da je zahvaljujući velikim ulaganjima i broj posetilaca kulturnih događaja u gradu mladih, udesetostručen.
 
”Kada se zna da većina gradova u Srbiji ne izdvaja ni jedan procentat budžeta za kulturu, 7 odsto budžestskih sredstava za kulturni razvoj Novog Pazara je zaista značajan procenat. Zato je u poslednjih nekoliko godina broj posetilaca udesetostručen”, rekao je Memić, podsetivši da je Novi Pazar za godinu dana završio projekat digitalizacije bioskopa, te da sada, između ostalog, ima i najsavremeniji bioskop u Srbiji.
 
Novi Pazar, kao najsvetlija tačka na kulturnoj mapi Sribije i kao jedan od retkih gradova čiji je budžet za narendu godinu projekovan u skladu sa predlozima građana, nastaviće sa reformom javne uprave, kao i realizacijom projekata koji doprinose unapređenju života svih građana – zaključeno je na press konferenciji u beogradskom Medija Centru.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops