A- A A+

Pomoćnica ministra za kulturu i informisanje: Novi Pazar primer dobre prakse

Novi Pazar je primer ostalim lokalnim samoupravama po procentu koji izdvaja iz budžeta za sufinanisranje projekata medijskih projekata, kao i  po demokratičnosti sprovođenja konkursa, naročito imajući u vidu uvođenje građanskog posmatrača, istaknuto je na sastanku  gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i pomoćnice ministra za kulturu i informisanje Slavice Trifunović. Prema rečima pomoćnice ministra, Novi Pazar može biti primer kako se podiže kvalitet informisanja građana.

“Sa velikim zadovoljstvom konstatujem da je Grad Novi Pazar primer ostalim lokalnim samoupravama po procentu koji izdvaja iz budžeta za sufinansiranje projekata i finansiranje medija, na koji način se podiže i kvalitet informisanja građana Novog Pazara a onda i na demokratičnost i samo sprovođenje procesa sprovođenja projektnog sufinansiranja uvođenje građanskog posmatrača. U razgovoru sa gradonačelnikom smo konstatovali da će se unapređivati taj proces da će se razmatrati mogućnost da se poveća izdvajanje za projektno sufinansiranje i dalje da se podiže kvalitet insformisanja građana, tako da ovaj primer u pazaru možemo da koristimo na svim konferencijama i tribinama kada govorimo o problemima sa kojima se suočavaju lokalni i regionalni mediji”,         kazala je pomoćnica ministra.

Ističući dobru saradnju Grada Novog Pazara i Ministarstva kulture i informisanja, gradonačelnik Nihat Biševac je rekao da će Grad i dalje pomagati medije koji na najbolji način informišu građane, te najavio povećanje sredstava za projektno sufinansiranje medija. 

“Pri sufinansiranju medija nastojimo da podržimo one medije koji na najbolji način doprinose informisanju naših sugrađana. I ove godine ćemo u proces uključiti  posmatrača iz civilnog društva, a na zvaničnoj stranici istaći biografije članova komisije, sve u cilju transparentnosti i informisanju građana o radu komisije”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Projektno sufinansiranje medija se u Srbiji sprovodi u poslednje četiri godine.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops