A- A A+

„Da Pazar zablista“ potrudili se polaznici vrića

Ekološka kampanja „Da Pazar zablista“ čiji je pokretač grad Novi Pazar započela je na najlepši mogući način, akcijom čišćenja dvorišta dečjeg vrtića „Mladost“.

Da svoj prostor za igru oplemene potrudili su se najmađi sugrađani, polaznici vrtića i njihove učiteljice. Razdragane devojčice i dečaci, adekvatno opremljeni za ovu aktivnost nisu krili oduševljenje činjenicom da su od Gradske uprave dobili rukavice specijalno nabavljene za ovu priliku. Dečja graja, vredne ručice i hitri koraci učinili su da pod zracima jutarnjeg sunca prostor u kome se mališani igraju i druže, zaista zablista. Oduševljeni šansom da zajednički „završe neki posao“ obavili su zadatak kao odrasli. Upitani da li znaju koliko je važan njihov doprinos akciji jednoglasno kažu „da ih oduševljava kad mogu da budu od koristi“.

Podršku mališanima u ovoj akciji pored učiteljica dali su predstavnici Grada, koji ističu da su najmlađi drugari pred odrasle sugrađane, brzinom i elanom skupljanja otpadaka, ali i obećanjem „da će se potruditi da dvorište uvek bude čisto“,postavili ozbiljan zadatak.

Malića Plojević, šefica odseka u Odeljenju za komunalno stambene i poslove saobraćaja pozdravila je decu okupljenu oko ove akcije, istakaviši da je angažovanje različitih generacija na planu oplemenjivanja sredine i promene ekološke svesti veoma važno.

„Zato smo pokrenuli kampanju pod sloganom „Da Pazar zablista“. Reč je o dugoročnom projektu u koji ćemo kroz različite aktivnosti angažovati sve koji žele da grad bude čistije i lepše mesto za život“, kazala je Plojevićeva, naglasivši da će se aktivnosti sprovoditi na teritoriji čitavog grada i na mnogobrojnim lokacijama, upravo da bi se u ostvarivanje ideje da Pazar zablista uključio što veći broj građana.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops