A- A A+

Elzan Bibić do medalje u Portugalu: srebrna uvertira za seniorske podvige

Na nedavno održanom prvenstvu Evrope u krosu Elzan Bibić je osvojio srebrnu medalju, i u Portugalu na najbolji mogući način, odličjem,  započeo niz uspeha u mlađoj seniorskoj konkurenciji. Ukupno, ovo je Bibiću čak šesta  medalja na velikim evropskim takmičenjima, povodom čega je bio gost gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

“Elzan je srebrom na najbolji mogući način zaokružio jednu izuzetno uspešnu takmičarsku godinu. Sem lične dominacije, ovim je potvrdio  da je Atletski klub Novi Pazar jedan od najbojlih u Srbiji i na Balkanu. Imajući u vidu da je 2020. olimpijska godina, verujem da su sjajni rezultati uvertira za ispunjavanje norme, i Bibićevo učešće na globalnom takmičenju”, rekao je pred novinarima gradonačelnik Nihat Biševac.

Atletski mag Elzan Bibić o svojim rezultatima govori skromno, ističući da je podrška Grada “najsnažniji vetar u leđa za nove podvige.”

“Uspevamo da ukazano poverenje opravdamo rezultatima a svaki uspeh atletike ispraćen je adekvatno. Što se medalje u Portugalu tiče, znači mi mnogo, prvenstveno za dobar start u narednoj sezoni, posebno što je ovo prvo iskustvo u konkurenciji mlađih seniora. Nadam se postavljanju ličnih rekorda i intenzivno radim na tome”, rekao je Bibić.

Njegov trener Rifat Zilkić, čovek pod čijim trenerskim okriljem je Srbija osvojila čak 26 evropskih medalja ističe da je poslednji rezultat “kruna uloženog truda”.

“Ova je medalja izuzetno značajna i za mene ali naročito za Elzana, pred kojim je sjajna karijera. Glavni cilj nam je obaranje državnih rekorda, od kojih su neki stari preko 40 godina. Sve do sada postignuto, sjajan je uvod u ostvarenje tog cilja”, zaključio je Zilkić.

Juniorski staž Bibić je završio bronzanom medaljom na EP u krosu, a u seniorskoj konkurenciji će, rezultatski, tek imati šta da kaže.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops