A- A A+

Proglašeni sportisti 2017. Župljaninu specijalno priznanje za doprinos promociji

U okviru proglašenja najboljih sportista i sportskih radnika za 2017. godinu, Senad Župljanin, zaposlen u Odeljenju za informisanje Gradske uprave gradaNovog Pazara proglašen dobio je specijalno priznanje za nesebičan rad i veliki doprinos  promociji novopazarskog sporta. Odbojkaš Irfan Hamzagić i atletičarka Amela Terzić proglašeni su za najboljeg sportistu i sportistkinju Novog Pazara u 2017. godini, po izboru gradskog Sportskog saveza.

U prepunoj Koncertnoj dvorani kulturnog centra, Hamzagić je to priznanje dobio drugi put uzastopno, dok je Terzić osvojila sedmi trofej za poslednjih devet godina.

Odbojkaški klub Novi Pazar bio je bez premca u kategoriji sportskih ekipa, atletski stručnjak Rifat Zilkić izdvojio se među trenerima, a najbolji sportski radnik je sportski direktor Kluba malog fudbala Novi Pazar Ismail Dupljak.

Proslavljenom biciklisti i nekadašnjem reprezentativcu SFRJ Hazbiji Hukiću pripala je nagrada za životno delo “Abdulah Duce Gegić”.

Priznanje zbog dobrih rezultata dobio je Rukometni klub Novi Pazar, zatim odbojkaški kolektiv za trofeje u Kupu Srbije i Superkupu, atletski klub povodom odlične organizacije Prvenstva Balkana, bokser Šerif Gurdijeljac i svetska prvakinja u kik-boksu Saida Bukvić.

Nagrađeni su i Balkanska atletska federacija i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Kao jesenji prvaci u svojim ligama laureati su odbojkaški i rukometni klub, omladinci Fudbalskog kluba Novi Pazar i kadeti Fudbalskog kluba As, dok su zbog plasmana u viši rang nagrađeni Košarkaški klub Novi Pazar i Ženski odbojkaški klub Novi Pazar.

Dobitnici raznih priznanja bili su i mladi teniseri Hamad Međedović i Fatma Idrizović, gradski Savez za školski sport, direktor Sportsko-sajamske ustanove Pendik Enes Pljakić, odbojkaški radnik Fuad Salihović i pedagog fizičke kulture Edin Salihović. Sportskim nadama godine proglašeno je 124 mladih sportista.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops