A- A A+

Novi Pazar spreman za Balkansko atletsko prvenstvo

“Sve je spremno za održavanje najvećeg sportskog takmičenja u ovom trenutku u regionu, Balkanskog atletskog prvenstva čiji će domaćin biti Novi Pazar” - rekli su na konferenciji za medije prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković. Oni su obišli velelepni sportski objekat i istakli da će Prvenstvo Balkana u ovom gradu biti organizovano na vrhunskom nivou. U ponedeljak u Novi Pazar stiže i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić kako bi se uverio da sve teče po planu i da će ovo biti najbolje organizovano balkansko atletsko takmičenje.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je organizacija Prvenstva Balkana plod dobre saradnje lokalne samouprave sa ASS i Ministarstvom sporta, ali i nagrada za rezultate koji su novopazarski atletičari postizali na najvećim međunarodnim takmičenjima.

“Ovo je idealna prilika za promociju Novog Pazara, ali i popularizaciju atletike i sporta. Idućeg vikenda bićemo centar atletike u ovom delu Evrope. Mi ćemo pokušati da to iskoristimo na najbolji način i da se predstavimo u najlepšem svetlu”, poručio je Biševac.

On je istakao da su svi smeštajni kapaciteti u novopazarskim hotelima popunjeni i da će deo učesnika zbog toga biti smešten u hotelima na Kopaoniku odakle će im biti obezbeđen prevoz za treninge i takmičenja.Osim takmičarskog dela, za učesnike ovog značajnog sportskog događaja biće organizovane brojne kulturno umetničke manifestacije, šetnje kroz grad i upoznavanje sa svim znamenitostima.

Direktor Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković rekao je da su ljudi u Novom Pzaru napravilo odličan posao u saradnji sa ASS-om i resornim ministarstvom jer je pravi poduhvat prihvatiti organiziju velikog takmičenja a da  atletski stadion još uvek nije bio završen.

“Stadion je sada završen, jedan je od najlepših, na sjajnoj lokaciji i na idealnoj nadmorskoj visini. Verujem da će ovaj objekat biti centar okupljanja atletičara regiona i da će se isplatiti Novom Pazaru i ovom regionu”, kazao je Branković.

Branković je takođe istakao i da ovako velike događaje mogu bez problema da organizuju samo veliki gradovi poput Beograda i Novog Sada, i da se nada da će i Novi Pazar pokazati da to može.

Branković je istakao  da će publika biti u prilici da vidi mnoge osvajače medalja na evropskim i svetskim takmičenjima”.Balkansko prvenstvo u Novom Pazaru pratiće i uticajni atletski zvaničnici na čelu sa predsednikom Balkanske atletske federacije Dobromirom Karamarinovim i još uvek vladajućim evropskim rekorderom u skoku u dalj Robertom Emijanom iz Jermenije.

Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se 15. i 16. jula, a na njemu se očekuje 637 učesnika iz 16 zemalja.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops