A- A A+

Gradsko veće o budžetskim pitanjima

Većnici Novog Pazara usvojili su Odluku o budžetu grada za 2017.godinu, koji će iznositi nešto više od 2 milijarde dinara. Usvojeni su i nacrti odluka u skladu sa novim Zakonom o javnim preduzećima, koja će ubuduće, radi što boljeg funkcionisanja i kompletnije kontrole, lokalnoj upravi podnositi tromesečne izveštaje o radu.

Gradska kasa će u narednoj godini biti lakša za 400 miliona dinara u odnosu na budžet u tekućoj godini zbog, kako objašnjava član Gradskog veća Ervin Čašić, u celoj zemlji aktuelnih i neophodnih mera štednje. Novi Zakon o javnim preduzećima, koji nalaže tromesečne izveštaje o radu, kaže Čašić, obezbediće njihovu kompletniju kontrolu.  

Odlukom Gradskog veća uskoro će biti raspisan oglas o prodaji dva poslovna objekta u vlasništvu grada. Jedan se nalazi u ulici 28.novembra sa površinom od 158 metara kvadratnih, a drugi sa površinom od 26 metara kvadratnih nalazi se u ulici 1.maja.

Pored budžetskih pitanja većnici su razmatrali i usvojili odluke u oblasti obrazovanja. Usvojen je zahtev o dopuni odluke o mreži objekata PU Mladost koja se konkretno odnosi na vrtić Abudabi. ''To ima velikog značaja, jer postoje mogućnosti da počne rad u vrtiću, a potrebe građana su jako velike. Na ovaj način ćemo olakšati građanima koji su već podneli 53 zahteva'', kaže članica Gradskog veća Ulfeta Demčović.

Između ostalog po dnevnom redu ovog zasedanja, koji je sadržavao ukupno 45 tačaka, većnici su usvojili i odluku o formiranju Saveta za zdravlje grada Novog Pazara.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops