A- A A+

Strane diplomate obilaze Novi Pazar , važnu tačku na mapi UNESCO-a

Republički zavod za zaštitu spomenika organizuje obilazak kulturne baštine pod zaštitom UNESKO-a na području Republike Srbije. Programom je obuhvaćen i Novi Pazar,  a ovim povodom  delegacija sačinjena od ambasadora stranih zemalja posetiće naš grad u sredu, 28.septembra ove godine, gde će se sastati sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, te razgovarati na temu buduće saradnje, jer je Novi Pazar izuzetno zanimljivo i različitostima bogato područje.

Delegaciju koja će boraviti u Novom Pazaru čine izaslanica Generalnog sekretara i šef kancelarije Ujedinjenih nacija za Srbiju Simona Mirela Mikulesku, zamenik šefa kancelarije UN Dennis Bešedić,  amsador Švedske u Srbiji Jan Lundin, ambasador Sjedinjenih država Kyle Randolph Scott, italijanski ambasador Giuseppe Manzo, ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozay i ambasador Norveške  Arne Sannes  Bjornstad.

Novi Pazar se kao regionalni i kulturni centar regiona zahvaljujući  izuzetnoj baštini  nalazi na značajnom mestu evropske mape istorijski važnih  gradova, što ova poseta i pokazuje.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops