A- A A+

Gradonačelnik o saradnji sa počasnim konzulom iz Izmira

Gradsku upravu i Turski kulturni centar tokom minulog vikenda posjetio je, kako je okarakterisan, veliki prijatelj Novog Pazara, počasni konzul Bosne i Hercegovine u Izmiru Ahmet Kemal Bajsak. Nastavak realizacije značajnih projekata sa gradom, i upoznavanje sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, doveli su ga i ove godine u Novi Pazar, u koji uvijek rado dolazi, rekao je Bajsak nakon sastanka.

Ahmet Kemal Bajsak, počasni je generalni konzul BiH u Izmiru, počasni je predsjednik udruženja koja okupljaju Bošnjake u Republici Turskoj. Bio je predsjednik izmirske opštine Karsiyaka, i jedan je od vodećih, i najuspješnijih privrednika u toj zemlji.

Ujedinjene nacije dodjelile su mu Medalju časti kao priznanje za njegov dugogodišnji rad i doprinos međuljudskim i međudržavnim odnosima.

U Novi Pazar je došao kako bi sa gradonačelnikom Biševcem dogovorio realziaciju projekata iz mnogih oblasti. Bajsak i Biševac saglasni su da najveće napore treba uložiti u otvaranje novih radnih mjesta u Novom Pazaru. 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops