A- A A+

Nihat Biševac novi gradonačelnik Novog Pazara

Na današnjoj sednici Skupštine Novog Pazara, nakon napuštanja odbornika opozicije koji nisu hteli učestvovati na glasanju za izbor novog gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća jednoglasnom odlukom od 26 glasova za prvog čoveka grada izabran je Nihat Biševac sa liste “Evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić”. Za zamenika Gradonačelnika imenovan je Nebojša Ravić

Za članove Gradskog veća izabrani su Mirsad Jusufović, Albin Šabotić, Ulfeta Demčović, Fevzija Murić, Ervin Čašić, Gradimir Nedeljković, Latif Đerlek, Tihomir Ratković i  Dejan Kolundžić.

Nakon izbora Nihata Biševca na mesto gradonačelnika, usledile su čestitke od strane šef odborničke grupe „Evropski Novi Pazar- Rasim Ljajić“, dr Muamera Bačevca  i dosadašnjeg gradonačelnika dr Meha Mahmutovića. Obraćajući se odbornicima, gradonačelnik Biševac, zahvalio se na ukazanom povrenju i najavio nastavak rada na razvoju Novog Pazara.

Nihat Biševac, rođen je 9. januara 1964. godine u Novom Pazaru. Završio je Ekonomski fakultet u Prištini. U toku svoje karijere obavljao je više odgovornih funkcija (profesor u Ekonomskoj trgovinskoj školi, direktor Sportskog saveza Novog Pazara i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje) na kojima je pokazao veliku stručnost i menadžersku sposobnost posebno u pogledu organizacije rada i vođenja raznih projekata. Veoma značajan  doprinos u društvu Nihat Biševac je dao u oblasti sporta. Titulu za sportistu Novog Pazara dobio je 1989. godine.  Nakon okonačanja  aktivne karijere u sportu, Nihat Biševac je svojim aktivnostima i zalaganjem za afirmaciju  sporta kod mladih doprineo popularizaciji pozitivnih vrednosti u društvu. Njegova inicijativa i preduzimljivost zaslužne su za izgranju mreže mini sportskih terena širom Novog Pazara.

Dugogodišnji je član Sandžačke demokratske partije. Oženjen, otac dvoje dece.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops