A- A A+

Gradonačelnik i saradnici na radnom sastanku sa dijasporom u Frankfurtu

U organizaciji novoosnovane Kancelarije za dijasporu, Grada Novog Pazara, a uz tehničku pomoće Regionalne agencije za ekonomski razvoj, predstavnici Novog Pazara na čelu sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem sastali su se sa predstavnicima dijaspore iz Sandžaka u Nemačkoj. Sastanak koji je upriličen u Frankfurtu samo je prvi u nizu planiranih koji će se održati u okviru Ekonomskog foruma sandažačke dijaspore. Cilj ovao sastanka je da se sa sandžačkim privrednicima u dijaspori stvori novi odnos. Grad Novi Pazar će putem Kancelarije za dijasporu ponuditi partnerski odnos.

„Grad Novi Pazar i Kancelarija za dijasporu dolaze da vama po prvi put nešto ponude, a ne da traže novac. Vi ste prvi koji ste se odvažili u ime svojih porodica da odete u nepoznato kako biste stvorili bolje uslove za život. Svi zajedno treba da stvaramo bolji ambijent. Mi stalno pričamo o stranim investitorima, ali treba da znate da ste vi naši najpoželjniji partneri.“ , rekao je gradonačelnik Meho Mahmutović na ovom skupu.

Direktor SEDA-e, Samir Kačapor predstavio se 35 mogućih lokacija za investiranje. Ovaj sastanak je zamišljen kao interaktivni dijalog. Privrednici iz dijaspore postavili su niz pitanja iz oblasti ekonomije, obrazovanja, ekologije, legalizacije na koja su gradonačelnik Meho Mahmutović i pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljevič bili spremni da daju iscrpne odgovore.

Predstavnici Ekonomskog foruma sandžačke dijaspore istakli su da je ovo prvi put da gradonačelnik nekog sandžačkug grada i visoki zvaničnici dođu njima u posetu sa otvorenom ponudom za saradnju umesto traženja sredstava kako je dosada bio slučaj. Tokom dvodnevne posete, gradski predstavnici obišli su Islamski centar u Majncu.

Foto Galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops