A- A A+

Poljoprivreda - fabrika na otvorenom i garant prosperitetnije budućnosti

Na sastanku predstavnika udruženja poljoprivrednih proizvođača sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, a posredstvom Poljoprivredne savetodavne stručne službe i Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, definisani su pravci podrške razvoju poljoprivrede od strane lokalne samouprave.

„Cilj sastanka je bio da kroz konkretne projektne predloge definišemo u kom pravcu ćemo usmeriti sredstva planirana budžetskim okvirom, namenjena za razvoj poljoprivrede. Na osnovu njihovih predloga uočili smo da ima izuzetno dobrih projekata različitih proizvođača i za desetak dana razgovaraćemo ponovo“, rekao je nakon susreta sa predstavnicima udruženja gradonačenik Nihat Biševac.

Iz budžeta grada Novog Pazara za tekuću 2017. godinu za razvoj poljoprivrede predviđen je iznos od pet miliona dinara. Grad će podršku razvoju poljoprivrede najverovatnije dati i subvencionisanjem kamata na kredite prema poljoprivrednoj delatnosti, o čemu je i na sastanku bilo reči.

„Poljoprivrednici će po nekim predlozima kreditiranjem doći do dela novca za potrebnog ostvarivanje proizvodnje. Imali smo i dobar predlog kada je reč o ulaganju u voćarstvo i subvencionisanje pčelarstva a za desetak dana biće potuno jasno kako će sredstva biti uložena“, kazao je Biševac, istakavši da je poljoprivreda jedna velika fabrika na otvorenom, koja nudi šansu za zapošljavanje novih lica i smanjenje nezaposlenosti. Gradonačelnik je podsetio da je gradski  budžet skroman ali da će svaki dinar uložen u poljoprivredu biti potrošen na adekvatan način, jer je razvoj ove grane budućnost Novog Pazara.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops