A- A A+

Prezentacija programa „Godina Preduzetništva 2016“

Regionalna Razvojna Agencija Sandžaka „SEDA“ u saradnji sa Razvojnom Agencijom Srbije „RAS“ i Ministarstvom privrede, Vas poziva da prisustvujete prezentaciji Programa „Godina Preduzetništva 2016“, koja ce se održati 20. Aprila 2016.godine, sa pocetkom u 11h, u prostorijama Svečane sale Doma Kulture, u Novom Pazaru.

Godina preduzetništva 2016 je veliki paket različitih programa države čiji je cilj da se ojačaju preduzetničke snage, pomogne preduzetnicima koji počinju posao ili su ga, do određenog nivoa, već razvili i pruži finansijski i nefinansijski oslonac za dugoročni razvoj preduzetničkog duha.

Strateško opredeljenje Vlade Srbije je razvoj konkurentne privrede koja, kao i sve razvijene i uspešne ekonomije modernog sveta, počiva na idejama privatne inicijative, preduzetničkog duha i društvenog konsenzusa o važnoj ulozi države i čitavog društva u podsticanju takvih vrednosti i dugoročnih politika.

Jedna od ideja Godine preduzetništva je da stvori poseban mehanizam da deo obezbeđenih sredstava dobiju i oni koji imaju ideju za profitabilan biznis i čija je osnovna garancija za uspeh posla u samom kvalitetu ideje i plana koji imaju, a ne u dramatično strogo postavljenim uslovima i obezbeđenjima.

Programi podrazumevaju konkretne obuke, mentoring, konstalting, bespovratna sredstva za MSPP, kredite sa niskim kamatnim stopama, poseta poslovnih foruma i B2B sastanaka. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops