Podrška Holandije u brendiranju evropskog Novog Pazara

Kategorija: Ekonomija

Ambasador Kraljevine Holandije, Laurent l. Stokvis izrazio je punu podršku implementaciji plana ekonomskog oporavka grada Novog Pazara. Stokvis je u razgovoru sa gradonačelnikom, dr Mehom Mahmutovićem, istakao da je poseta lokalnim vlastima "potvrda o preduzimanju konkretnih koraka podrške".

"Novi Pazar je divan grad. Razgovarali smo o svim mogućnostima saradnje, gde su ekonomske teme prioritet. Lakih i brzih rešenja nema, ali me raduje što je vaš gradonačelnik dostupan zastupnik grada, interesa građana i svih resursa kojim raspolažete", rekao je Stokvis u oficijelnoj izjavi nakon sastanka.

Za gradonačelnika, dr Meha Mahmutovića razgovor sa Stokvisom predstavlja jedinstvenu prilku za prezentaciju plana oporavka Novog Pazara, te iznalaženja jasnih polja saradnje između našeg grada i Kraljevine Holandije.

"Planovi ekonomskog oporavka i razvoja grada, kao i nastavak politike brendiranja evropskog Novog Pazara su u fokusu naše pažnje, što je bilo zanimljivo holandskom diplomati, čija nam je podrška u realizaciji ideja dragocena. I do sada smo u Holandiji imali prijatelja, i nema razloga da tako ne ostane", zaključio je Mahmutović.

Tokom razgovora, holandski diplomata je upoznat sa političkim i ekonomskom situacijom u Novom Pazaru, o kome se pred novinarima izrazio kao o "gradu čije je upoznavanje za stranca svojevrstan, ali sjajan doživljaj".