A- A A+

Novopazarci na četvrtom Srpsko - turskom poslovnom forumu

Brojna delegacija lokalnih privrednika, koju je ispred grada Novog Pazara predvodio gradonačelnik dr Meho Mahmutović, predstavila se na četvrtom Srpsko - turskom poslovnom forumu u Beogradu.

Prvi čovek Novog Pazara istakao je da je glavni cilj učešća na forumu " upoznavanje domaćih privrednika sa privrednicima iz Turske".

"Saradnja privrednika iz Sandžaka I Novog Pazara sa privrednicima iz Turske biće uvećana kada Koridor 11 i aerodrom u Lađevcima budu izgrađeni. Dvadesetak ozbiljnih privrednika iz Novog Pazara koji već ostvaruju poslovne veze I trgovinsku razmenu sa turskim tržištem učestvuju na forumu kako bi se učvrstile postojeće poslovne veze. Na drugoj strani, nastojimo da predstavimo sopstvene potencijale, kako bi smo korektnom ponudom stvorili uslove za dovođenje stranih investitora."

Ministar trgovine u Vladi Srbije , Rasim Ljajić, pozvao je turske investitore da ulažu u Srbiju i iskoriste pogodnosti koje im ovdašnje tržište nudi.

"Robna razmena dve zemlje je mala i iznosi svega 500 miliona evra. Očekujemo da će sledeće godine dostići milijardu evra. U Srbiji posluje samo 30 turskih preduzeća što pokazuje da je nezadovoljavajući stepen turskih investicija".

Organizatori poslovnog foruma, održanog u prestonici, su Udruženje privrednika SITA, Privredna komora Beograda i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije. Forum je zvanično otvoren u prisustvu ambasadora Republike Turske u Srbiji, Mehmeta Kemala Bozaja. Privrednu delegaciju Turske čine firme 34 privredna društva iz sektora građevinarstva, tekstila, prehrane, kao i auto, mašinske, papirne i hemijske industrije i proizvodnje nameštaja.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika