A- A A+

Privredne kapacitete Priboja ne treba ostaviti po strani

Povezivanje na lokalnom nivou, kao i podrška priboju u pogledu uspostavljanja kontakata sa inostranim investitorima, tema je današnjeg sastanka predstavnika novopazarskih gradskih vlasti I preduzetnika iz Priboja. Sastanak je održan u Novom Pazaru, a osim gradonacelnika, dr Meha Mahmutovica, razgovoru su u svojstvu domacina prisustvovali i pomocnik gradonacelnika Faruk Suljevic, clan Gradskog veca Munir Poturak i nacelnik Odeljenja za privredu Ramiz Paljevac. Brajnu delegaciju Priboja predvodili su odbornik u lokalnoj Skupštini, Miralem Gogalic i privatni preduzetnik Momir Gajic. Imajuci u vidu cinjenicu da Novi Pazar polako ali sigurno postaje centar sajamskih dešavanja na medunarodnom nivou, clan Gradskog veca Munir Poturak izrazio je uveravanja da ce "Priboj kao regionalno znacajan partner dobiti priliku da se prestavi na brojnim poljima, prvenstveno u sferi tekstilne industrije".

"Situacija je generalno dosta teška ali treba svima dati prilku da predstave svoje proizvodne kapacitete, kako bi smo na regionalnom nivou uspostavili saradnju od obostranog interesa i obezbedili proizvodnju kvalitetnih proizvoda kao i njihov prodor na zahtevno tržište. Saradnja je kljucna rec i mi smo ovde u Novom Pazaru sigurni da nam opština Priboj može biti dobar partner. Današnji sastanak sa proizvodacima HTC (radne odece) otvara mogucnost njihovog povezivanja sa novopazarskim proizvodacima u oblasti tekstila. Zajednicki nastup precica je, na kraju i za subvencije i od strane srbijanske vlade. Sve što budemo realizovali u predstojecem periodu ima za cilj da doprinese unapredenju ekonomske situacije u regionu", rekao je Poturak.

Odbornik u pribojskoj Skupštini, Miralem Gogalic istakao je da je prijem u Novom Pazaru " prevazišao granice ocekivane srdacnosti i korektnosti, kao i da smatra da ce ovaj grad, cija je liderska pozicija u oblasti tekstilne industrije neosporna, pronaci u Priboju partnere, sa kojima bi svoje proizvodne kapacitete podigao na viši nivo.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika