A- A A+

Sve spremno za drugi "Balkan textile"

Pripreme za drugi međunarodni sajam "Balkan textile 2013. koji počinje u sredu, 27. februara, uveliko traju. Svečano otvaranje je zakazano za 12 sati navedenog dana, a organizatori tvrde da će sve biti spremno u predviđenom roku, kako bi do 1. marta, kada se manifestacija završava, posetioci imali prilike da uživaju u kvalitetnoj sajamskoj ponudi.

"Kada je predstojeći sajam u pitanju, organizacija je poverena Meridyen fair, kompaniji, specijalizovanoj za organizovanje sajamskih dešavanja na međunarodnom nivou. Za suorganizatora, grad Novi Pazar sama prezentacija prilika je da se tokom tri dana, koliko će trajati sajam, na jednom mestu okupe predstavnici zančajnih firmi iz čitavog regiona. Da je "Balkan textile" sinonim za kvalitet potvrđuje učešće renomiranih privrednih subjekat iz zemlje i regiona, kao i pedesetak firmi iz Turske", rekao je Faruk Suljević, pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju.

Suljević ističe da je za tekstilnu industriju predstojeći "Balkan textile " sajam izuzetno značajan jer predstavlja priliku za učvršćivanje već uspostavljenih i stvaranje novih oblika saradnje među kompanijama koje će se predstaviti, te uspostavljanje direktne komunikacije sa pazarskim preduzetnicima. Očekuje se i veliki broj posetilaca, naročito sa prostora bivših jugoslovenskih republika.

"Sajam je rezultat višegodišnje dobre saradnje grada Novog Pazara sa Turskom. Uz podršku predstavnika turske opštine Pendik i Bošnjaka koji tamo žive, svi radovi na dvorani "Pendik" u kojoj će se podržati sajam u pravovremeno završeni. U to ime, našim prijateljima iz pomenute opštine treba uputiti najdublju zahvalnost, jer Novopazarci napokon mogu da koriste ovu multifunkcionalnu, po svetskim standardima uređenu sportsko - sajamsku dvoranu. Na objektu nam mogu pozavideti i mnog oveći gradovi u zemlji i okruženju", rekao je Suljević.

Prvi "Balkan textile" sajam održan je u Novom Pazaru januara 2012 godine, kao rezultat više nego dobre, kulturne ali i privredno eknomske saradnje lokalnih vlasti i Republike Turske, te bratimljenja Novog Pazara sa brojnim opštinama i gradovima te zemlje.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops