A- A A+

USAID Ekonomski forum u Novom Pazaru

USAID projekat održivog lokalnog razvoja , u saradnji sa međuopštinskim partnerstvom predvođenim Novim Pazarom, organizovao je Ekonomski forum na kome su predstavnici lokalnih samouprava i poslovne zajednice razgovarali o aktivnostima koje doprinose jačanju privatnog sektora i otvaranju novih radnih mesta.

"Uz podršku i pomoć naših partnera, Projekat će u 2013.godini, u svakoj od oblasti međuopštinske saradnje identifikovati program na osnovu niza praktičnih, poslovno orijentisanih kriterijuma. Saradnja i sinergija međuopštinskih partnerstava su i dalje ključni u definisanju ovih programa s obzirom na to da privlačenje investicija i jačanje privrede podrazumevaju ekonomiju obima i veću efikasnost lokalnih administracija što veoma mali broj lokalnih zajednica može postigne sam za sebe Odabrani programi će imati za cilj jačanje privrede regiona, privlačenje investicija, otvaranje novih radnih mesta, uspostavljanje saradnje između poslovne i akademske zajednice, razvoj radne snage i njeno prilagođavanje potrebama lokalnog tržišta" rekao je Hauard Okman, direktor Projekta.

Na Forumu je bilo reči i o potencijalima za ekonomski razvoj regiona i primerima programa koji doprinose rastu i jačanju lokalnih ekonomija. Predstavnici proizvođača nameštaje, obuće, tekstila i prerađivači mleka govorili su o trenutnom stanju sektora iz kojih dolaze, planovima za razvoj i osvajanje novih tržišta.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika