A- A A+

Izvesna saradnja novopazarskih I libijskih firmi

Novopazarsko preduzeće "Ukras" potpisalo je protokol o saradnji sa državnom libijskom firmom "Brzi voz", a očekuje se da će isto učiniti još neka građevinska preduzeća u Novom Pazaru. Tim povodom, sa delegacijom se sastao gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović.

Grad Novi Pazar daje podršku svojim firmama. Dogovrili smo dalju saradnju sa Tripolijem u narednom periodu, kao i razmenu privrednih delegacija. Pre nedelju dana potpredsednik Vlade Rebublike Srbije Rasim Ljajić bio je u zvaničnoj poseti Libiji i na taj način je otvoren put saradnje između dve zemlje. Veliko je zadovoljstvo što su saradnju na nivou Srbije najpre uspostavile firme iz Novog Pazara, koje su se svojim poslovanjem u inostarnstvu u prethodnom periodu dokazale. "Ukras" ima velike projekte u Nemačkoj , čime je između ostalog stekao rejting koji ima", rekao je Mahmutović.

Velika građevinska firma " Brzi voz" posluje u okviru Ministarstva saobraćaja u Libiji .Sporazum o saradnji novopazarskog "Ukrasa" sa tom firmom je za sandžačku prestonicu od velikog značaja, jer će, prema najavi u okviru projekta biti omogućeno zapošljavanje velikog mnogo ljudi. Prema rečima gradonačelnika Mahmutovića, ostvarivanje saradnje očekuje se i sa AD "Novi Pazar-put", a i sa još nekoliko velikih firmi u Novom Pazaru. Predsednik UO libijske firme " Brzi voz", Mohamed Sijala, zahvalio je gradonačelniku na prijemu i istakao zadovoljstvo što je ovakav projekat dogovoren sa firmama iz Novog Pazara.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops