A- A A+

Jedinstvenim šalterom do ostvarenja prava građana

Projekat osnivanja jedinstvenog šaltera za izadavanje dozvola pri Gradskoj upravi okupio je članove radne grupe , čiji je koordinator zamenik gradonačelnika Novog Pazara Ahmedin Škrijelj, na višečasovnom sastanku.

"Pojednostavljenje procedura izdavanja dozvola građanima I privrednicima uklapa se koncepcijski u politiku povećanja efikasnosti rad lokalne samouprave. Namera nam je da pojednostavljenjem administrativnih postupaka obezbedimo uslove u kojima će građani efikasno I brzo ostvarivati svoja prava", rekao je zamenik gradonačelnika Ahmedin Škrijelj.

"Jedinstveni šalter dobiće, prema predstavljenom projektu I svoju online aplikaciju. Ona obezbeđuje svim podnosiocima zahteva da, dobijalnjem jedinstvenog broja, koji unose pristupajući aplikaciji , da u svakom trenutku provere status predmeta za čiju su obradu zainteresovani", rekao je on.

Tokom sastanka prdočeno je koje su prednosti osnivanja jedinstvenog šaltera za izdavanje dozvola. Koordinator projekta na međuopštinskom nivou je Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije I Pomoravlja. Novi Pazar je jedna od prve četiri opštine u kojima će se projekat primenjivati, iako je kroz procedure procene prošlo čak 25 gradova, odnosno opština .

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Ahmedin Škrijelj, formiranje jedinstvenog šaltera olakšaće I potencijalnim investitorima da pribave sve neophodne informacije u vezi sa lokacijama I procedurama izgradnje. Jedinstven šalter trebalo bi da funkcioniše u koordinaciji sa nadležnim službama I preduzećima čiji je osnivač Novi Pazar a čija se delatnost tiče investicija I izgradnje na području grada. Na šalteru će biti moguće predati zahtev za izdavanje građevinskih I drugih dozvola, informisati se o raspoloživim lokacijama za izgradnju, kao I prikupiti sve neophodne informacije za podršku razvoju biznisa u novopazarskom kraju.

Promenom Zakona o planiranju I izgradnji, koja bi trebalo da se dogodi u narddnih nekoliko meseci, sve izmene biće primenjene u radu jedinstvenog šaltera I online aplikacije istog.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika