A- A A+

"Unapređenja ljudske sigurnosti" do novih radnih mesta

Upravni odbor za realizaciju projekta Unapredjenje ljudske sigurnosti za ugrozene zajednice u Jugozapadnoj Srbiji, održao je sastanak u cilju definisanja smernica delovanja u predstojećem periodu.

Budžet projekta, koji tretira sigurnost građana na svim nioima, u iznosu od 2.8 miliona dolara, potvrđuje prema rečima gradonačelnika Novog Pazara, dr Meha Mahmutovića, da je reč o ozbiljnim aktivnostima u različitim segmentima društva.

"Reč je o projektu koji se bavi sigurnošću ugroženih zajednica što ne znači da je lociran za samo jednu vrstu populacije. Bavi se različitim ciljnim grupama, od mladih, nezaposlenih i svih kategorija društva koji žive u našem kraju. Sada se u sprovođenje projekta uključuje i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, a tu je japanska Ambasada i razna ministarstva, čime je posao rapoređen tako da efikasnost primene projekta ne izostane. Očekujemo i uključenje Turske i drugih naših prijateljskih zemalja. Projekat traje dve godine a moguće je da će se i produžiti. Konkretni rezultati biće otvaranje novih radnih mesta.

Imaće konkretnih rezultata kako sa novim radnim mestima i poboljšanjem opšte situacije i u Novom Pazaru i Sandžaku, istakao je gradonačelnik Novog Pazara, Meho Mahmutović. Partner na realizaciji projekta je Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

"Kancelarija obuhvata 46 nerazvijenih opština u kojima živi više od milion stanovnika koji su ugrožena ili potecijano ugrožena zajednica", rekla je pomoćnica direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Ifeta Radončić.

Da je projekat prvestveno koncipran kako bi smanjio nezaposlenost, potvrdili su predstavnik UNDP-a u Srbiji Vilijam Infante, i ambasador Japana u Beogradu, Tošio Cunozaki.

‘’Naša ambasada smatra da je Sandžak veoma važan za Srbiju i razvoj Sandžaka je ključni faktor za razvoj Srbije. Kada smo od gospodina Infantea čuli za ovaj projekat bez razmišljanja smo odlučili da damo podršku i zadovoljstvo mi je da će ovaj projekat biti realizovan u Sandžaku" rekao je Cunozaki.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika