A- A A+

Intenzivna saradnja sa Turskom doprineće prosperitetu našeg kraja

Gradonačelnik Novog Pazara, Meho Mahmutović boravio je protekle nedelje u Turskoj, gde se susreo sa privrednicima iz te zemlje. Reč je o predstavnicima najuspešnijih turskih kompanija, sa kojima su vođeni pregovori o konkretnoj saradnji. Tokom posete usaglašeni su detalji i sa kompanijom koja će uskoro započeti sopstvenu proizvodnju u prostorijama Tekstilnog kombinata "Raška" i time obezbediti zaposlenje za određen broj Novopazaraca, te doprineti oživljavanju lokalne privrede.

Prvi čovek grada Novog Pazara bio je gost Privredne komore Republike Turske, sa čijim rukovodiocima je razgovarao o vidovima potencijalne saradnje, u svrhu prospreriteta novopazarskog kraja. U prilog tome ide i Mahmutovićeva poseta Kancelariji za spolju trgovinu Republike Turske, a prema rečima gradonačelnika "nizom sastanak održanih tokom poslednjeg boravka u toj zemlji samo je učvršćena i proširena tradicionalno dobra saradnja sa Turskom, koja je u proteklom periodu i finansijski i logistički podržala realizaciju niza projekata u Sandžaku, a pre svega u Novom Pazaru".

Gradonačelnik Mahmutović se, boravići u Turskoj, sreo i sa predstavnicima opštine Bajrampaša, čije udruženje "Bosna - Sandžak" je jedan od prijatelja sandžačkih opština i grada Novog Pazara.

Tokom poslednje posete gradonačelnika Novog Pazara Turskoj, realizovano je, kroz kontakte i sa nizom drugih institucija i organizacija, nekoliko dogovora koji će u predstojećem periodu dati rezultate korisne za građane u Sandžaku.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika