A- A A+

Seminar o samozapošljavanju u Novom Pazaru

U saradnji USAID-a, grupe 484 i grada Novog Pazara , otpočeo je seminar o socijalnom preduzetništvu i pomoći mladima prilikom pisanja binzis planova. Ideja je da se učesnici seminara upoznaju sa konceptom i realnim mogućnostima samozapošljavanja .

"Grad je veoma zainteresovan za otvaranje novih radnih mesta, I to je jedan od prioriteta rukovođenja gradom", istakao je gradonačelnik Novog Pazara, Meho Mahmutović, poželivši polaznicima d aim program predviđen seminarom zaista pomogne da reše jedan veliki problem, da se zaposle.

Nekonvencionalno, socijalno preduzetništvo je prema rečima organizatora, nešto čemu u perspektivi treba dati prostora, jer pokretanje sopstvenog biznisa je neophodan oblik delovanja u modernom društvu. Poslovanje kome prethodi izrada poslovnih planova u Evropi je jedini legitiman način poslovanja I opstanka

Zamenik gradonačelnika Ahmedin Škrijelj rekao je na otvaranju seminara da će Gradska uprava učiniti sve da Novi Pazar bude mesto gde će mladi moći normalno da žive, zarađuju I imaju sigurnu budućnost".

Seminar je deo jednogodišnjeg projekta koji tretira pitanje zapošljavanja mladih širom Srbije.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika