A- A A+

Mahmutović: Uskoro veliki projekti

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović prilikom boravka u Turskoj sastao se sa predsednikom bratske, istanbulske opštine Bajrampaša Atilom Ajdinarom.

Na sastanku je dogovrena realizacija projekata koji će značajno uticati na razvoj privrede Novog Pazara. Predsednik Bajrampaše Atila Ajdinar najavio je i posetu privredne delegacije Novom Pazaru.

Bajrampaša je centralna i najrazvijenija opština u Istanbulu čiji pozitivan primer, kako je rekao gradonačelnik dr Meho Mahmutović, Novi Pazar u narednom periodu treba da sledi. Gradonačelnik Mahmutović je rekao da će bratski odnosi sa Bajrampašom kao i sa Pendikom i drugim opštinama u Turskoj rezultirati realizacijom ozbiljnih i velikih projekata, kakav je bio projekat izgradnje sportske dvorane Pendik. Mahmutović je podsetio na projekte koje je opština Bajrampaša već realizovala u Sandžaku.

Oni su kroz pomaganje Udruženja "Prijatelji Sandžaka" koje vodi naš prijatelj Salih Akgul pomagali neke projekte u Novom Pazaru koji su više kulturnog karaktera, kakvi su kolektivni sunet i svadba. Gospodine Ajdinar će biti domaćin parovima koji će doći na Bosfor da imaju bračno putovanje. Ali ono što nas interesuje jest eprivredna saradnja i veliki projekti kojima oni nama mogu da pomognu" rekao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

Mahmutović je naglasio da Novi Pazar ima politiku koja se zasniva na stvaranju prijatelja kako u Turskoj tako i u zemljama zapadne Evrope. To prema njegovim rečima podrazumeva uspostavljanje saradnje na svim nivoima, a posebno ekonomske saradnje.

"Ono što je za nas jako bitno da će se gospodin Ajdinar lično potruditi da pomogne u realizaciji velikih projekata jer je on jedan od najboljih prijatelja premijera Turske Redžep Taip Erdogana i on će svoj lični autoritet postaviti da mi realizujemo neki ozbiljan projekat" istakao je Mahmutović.

Predsednik Bajrampaše Atila Ajdinar rekao je da će saradnja sa Novim Pazarom biti proširena na mnogim poljima, posebno u realizaciji projekata koji za cilj imaju privredni razvoj ovog kraja.

"Mi smo planirali da sa našim prijateljima privrednicima posetimo Novi Pazar, što sam i obećao gradonačelniku Mahmutoviću. Naše aktivnosti će biti usmerene na to da ovdašnjim privrednicima i poslovnim ljudima stvorimo uslove za ulaganja u Novi Pazar. Dosta toga na polju takve saradnje već je uradio naš prijatelj Salih Akgul koji je uspostavio most saradnje. I ubuduće ćemo sa našim bratskim Novim Pazarom graditi dobre odnose zahvaljujući novopazarcima koje ovde žive" istakaoje Ajdinar.

Nakon sastanka na kojem je ugovorena dalja saradnja Bajrampaše i Novog Pazara gradonačelniku dr Mehu Mahmutoviću predsednik te istanbulske opštine uručio je poklon opštine Bajrampaša.

Izvor: RTV Novi Pazar

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika