A- A A+

OSCE podržava evropski Novi Pazar

Misija OSCE u Srbiji nastaviće dobru saradnju sa predstavnicima vlasti u Novom Pazaru, rečeno je na sastanku predsednika Skupštine grada Novog Pazara, Fuada Baćićanina i delegacije te međunarodne organizacije, predvođene Janom Lueneburgom, šefom Odeljenja za demokratizaciju.

Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj političkoj situaciji, demokratizaciji društva i uključivanju građana u rad organa upravljanja na gradskom nivou. Lueneburg je u oficijelnoj izjavi istakao da OSCE pažljivo prati sva dešavanja u Novom Pazaru, te da u toj organizaciji izražavaju zadovoljstvo " razvojnom politikom grada".

Predsednik Skupštine grada Fuad Baćićanin naglasio je da lokalne vlasti puno ulažu u saradnju sa nevladinim sektorom, ali i u stvaranje uprava dostupnih svim građanima i njihovim potrebama.

"Siguran sam da su naši partneri u OSCE prepoznali napore koje ulažemo u stvaranje realne slike o demokratskom, prosperitetnom Novom Pazau u čijem je fokusu građanin. Sarađivaćemo i u buduće, kroz projekte definisane da ubrzaju proces demokratizacije grada", poručio je Baćićanin.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika