A- A A+

Nastavak socijalno odgovorne politike gradskih vlasti

Četrdeset korisnika socijalne pomoći prisustvovalo je uručenju rešenja o preuzimanju novčanih sredstava u iznosu od po 5000 dinara. Kako je rekao Fevzija Murić, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zadužen za društvene delatnosti, zdravstvo i socijalnu politiku, reč je uglavnom o ljudima koji taj novac potražuju usled potrebe za sopstvenim, ili medicinskim zbrinjavanjem nekog od članova porodice.

"Gradonačelnik je potpisao četredset rešenja o jednokratnoj pomoći za lica prve kategorije ugroženosti. Svakodnevno se kao grad suočavamo sa velikim brojem ovakvih ili sličnih zahteva, jer ljudi teško žive. Nastojimo da izađemo u susret svima kojima je pomoć potrebna", kazao je Murić.

Potkrepljujući tezu o odgovornoj socijalnoj politici gradskih vlasti, pomoćnik garadonačelnika Fevzija Murić naglasio je da će u petak, 17.avgusta ove godine, oko 2 000 korisnika socijalne pomoći, koji u Gradsku upravu dođu sa rešenje Centra za socijalni rad, dobiti pomoć u vidu namirnica. Pomoć će biti deljena od 11 sati, navedenog datuma, u Sali Kulturnog centra u prizemlju (ulaz prema gradskoj pijaci).

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops