A- A A+

Turistička saradnja sa MK Grupom

Lokalna samouprava u Novom Pazaru do kraja ovog meseca uspostaviće saradnju sa MK grupom, koja je vlasnik nekoliko najpoznatijih hotela na Kopaoniku, prema kojoj će gosti ove planine u okviru aranžmana imati i posetu ovom gradu.

Gradonačelnik Meho Mahmutović, koji je sa saradnicima započeo pregovore o saradnji lokalne samouprave sa MK Grupom, istakao je da bi saranja trebalo da podrazumeva organizovanje jednodnevnih obilazaka Novog Pazara, od strane turista koji borave na najpoznatijem planinskom centru. Izletima će biti obuhvaćeni obilasci ovdašnjih kulturno- istorijskih spomenika, ali i ugostiteljskih i ostalih uslužnih objekata.

"Novi Pazar je prepoznatljiv kao grad zdrave hrane i tradicionalne gostoprimljivosti. Turisti u ovom gradu mogu da vide i brojne spomenike, kojih nema u drugim krajevima zemlje, tako da će saradnja sa MK grupom biti na obostranu korist", rekao je Mahmutović. Gradonačelnik je istakao da zbog konvertovanog aerodroma Lađevci kod Kraljeva, postoji mogućnost da se turističkim međunarodnim organizacijama ponudi tura obilaska Kopaonika, Vrnjačke banje i Novog Pazara.

Sem Kopaonika, prema rečima Mahmutovića, turistima bi mogle biti zanimljive i ponuda na Goliji, Pešterska visoravan i Uvac, kao ekološki očuvane sredine. Pre sankcija, Novi Pazar je godišnje posećivalo oko 100.000 turista, od kojih je svaki deseti bio stranac, među kojima je bilo grupa iz Australije, Japana, Indonezije, Amerike, Engleske i drugih zemalja.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika