A- A A+

GRADONAČELNIK MAHMUTOVIĆ NAJAVIO ZAPOSLENJE OKO 500 RADNIKA

Gradonačelnik grada dr Meho Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Zoran Martinović, sa direktorom Centra za socijlni rad Adnanom Dizdarevićem obišli su završne radove na Gerontološkom centru u Novom Pazaru. Martinović je najavio raspisivanje konkursa za zapošljavanje 39 radnika koji će raditi u ovom centru, tačnije Domu za stare, čija se izgradnja privodi kraju, kao i to da će, pored ovih radnika koje upošljava Ministarstvo rada, Ministarstvo zdravlja će uposliti još 6 zdravstvenih radnika.

Novoimenovani direktor novopazarskog Centra za socijalni rad Adnan Dazdarević rekao je da će otvaranje Doma za stare koji će poslovati u okviru Centra za socijalni rad značiti puno građanima Novog Pazara i regiona kao i zapošljavanje stručnih visokoobrazovanih kadrova kojih nije bilo dovoljno u ovom centru.

Govoreći o zapošljavanju u ovom centru, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, dodao je da će biti zaposleno još visokoobrazovanih kadrova u zdravstvu, prosvjeti i policiji, istakavši da očekuje, "raspisivanje konkursa za prijem 80 radnika u policiji, a nešto kasnije još dvadesetak". Gradonačelnik je takođe rekao, "prelaskom Doma zdravlja pod ingerencije lokalne samouprave dogovorili smo se da uposlimo 20 lekara, a ako novo obdanište bude radilo u dve smene, odnosno ako bude 600 dece u tom obdaništu, uposlićemo još 40 radnika".

Gradonačelnik je još kazao da će Novi Pazar imati i dvije nove škole, a treća se proširuje tako da će u njima naći zaposlenje oko 450 radnika sa visokom stručnom spremom.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops