Gradska skupština donijela odluku o rebalansu budžeta

Kategorija: Ekonomija

Odlukom odbornika Skupštine grada Novog Pazara, usvojen je rebalans budžeta za 2012. godinu. Prvi rebalans ovogodišnjeg bužeta projektovan za uvećanje od sto dvadeset i pet miliona dinara, u skladu je sa Zakonom o budžetskom sistemu i drugim pravnim aktima koji regulišu ovu oblast. Podsjećamo prema Odluci o budžetu usvojenoj krajem prošle godine, budžet je projektovan u iznosu od 2.129.000.00 dinara

Uvećanje budžetskih sredstava proističe iz povećanja prihoda od poreza na zarade, poreza na imovinu i transfera po osnovu poreza na dodatnu vrednost. Rebalans budžeta nužan je, prema rečima Radeta Filipovića, načelnika Odeljenja za finansije Gradske uprave za izvorne i poverene poslove, zbog usklađivanja prihoda i rashoda i nastavka investicija u narednom periodu. Iz dopunskih sredstava u razvoj poljoprivrede biće uloženo deset miliona dinara, dok će ostali deo iznosa biti raspoređen po prioritetima.

Sem rebalansa budžeta odbornici su na drugoj ovogodišnjoj sednici usvojili Prostorni plan grada Novog Pazara, Odluku o osnivanju gradskog Doma zdravlja i Pravilnik o koeficijentima, stimulativnom nagrađivanju i dodacima na plate izabranih, imenovanih i piostavljenih lica u oganima grada Novog Pazara i zaposlenih u gradskim upravama. Tokom Na ovoj sednici usvojeni su planovi i programi budžetskih korisnika, javnih preduzeća i ustanova za 2012. godinu, i Akcioni plan održivog razvoja za period 2012-2016. godina.

Kao vanredna tačka razmatran je i usvojen predlog odborničke grupe "Za evropski Novi Pazar", o dodeli parcele za izgradnju stambeno-porodičnog objekta, novopazarskoj atletičarki i evropskoj šampionki Ameli Terzić.

Izvor: Odeljenje za informisanje