Uspešno okončan sajam tekstila

Kategorija: Ekonomija

Svoje zadovoljstvo nakon uspješno okončanog međunarodnog Sajma tekstila, održanog u Novom Pazaru, ne kriju ni izlagači ni domaći privrednici. Novopazarci su, prema sopstvenim tumečanjima, uspjeli da posredstvom manifestacije na povoljan i efikasan način iz prve ruke obezbjede repromaterijale neophodne u proizvodnji odevnih predmeta, i tako izbjegnu troškove posrednika. Osim inostranim izlagačima, ovdašnjim preduzetnicima i zaintersovanim posjetiocima, Sajam je privukao pažnju poslovnih ljudi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Prema procjenama poznavalaca ove oblasti, "Balkan textile 2012" ima predispozicije da preraste u najveći sajam tekstila u Republici, jer je Novi Pazar prepoznatljiv industrijski centar, spreman da u organizacionom, infrastrukturnom i svakom drugom pogledu podrži organizaciju ovakvih dešavanja.

U Novom Pazaru je tokom Sajma, prema prvim procjenama boravilo više od 150 domaćih i inostranih privrednika. Da je manifestacija organizovana sa ciljem da okupi privrednike u potpunosti uspjela, potvrđuje i podatak o tome da su pojedini turski izlagači predlagali domaćinima da Sajam produže makar za još jedan dan.

U Novom Pazaru i u narednom periodu biće održavane manifestacije, odnosno sajmovi textila. Naime, potpisan je ugovor o saradnji između predstavnika gradskih vlasti i kompanije "Forem" za narednih pet godina.

Izvor: Odjeljenje za informisanje