A- A A+

Otvaranje sajma u četvrtak u 12 sati

Sve pripreme oko predstojećeg sajma u Novom Pazaru su završene. Mnogi gosti i posjetioci su pristigli. Smeštajni kapaciteti u Novom Pazaru već su rezervisani. Grad je angažovao prevodioce, a pripremljen je uobičajen meni, piće i slično. "Izlagači će predstaviti trendove u proizvodnji tkanina i repromatrijala, tehnologija i uopšte dostignuća u svetu tekstila. Ovo je prvi sajam ove vrste na našim prostorima i prvo predstavljanje velikih turskih kompanija. Upoznaćemo turske i druge privrednike i sa potencijalima Novog Pazara. Organizovaćemo posete TK "Raška", Holding kompaniji "Vojin Popović", "Prvoj petoletki" i drugim firmama koje su još u procesu privatizacije - kaže Faruk Suljević, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara. Očekuje se više od sto pedeset privrednika iz Turske, ali i Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore od danas će boraviti u Novom Pazaru kao gosti Međunarodnog sajma tekstila "Balkan tekstil 2012". Sajam od 26 do 28. januara organizuju grad Novi Pazar i asocijacija "Forem", a pokrovitelj je Ministarstvo ekonomije Turske.

Na sajmu će učestvovati više od pedeset firmi, od kojih 40 turskih koje se bave proizvodnjom tekstila i repromaterijala, a 14 iz Novog Pazara, među kojima, osim tekstilaca, ima i obućara i nameštajaca. Turske kompanije će predstaviti ponudu repromaterijala za izradu odevnih predmeta, ali i najnovije tržišne trendove u ovoj oblasti.

Podsjećamo, sajam će biti održan u novoizgrađenoj Sportskoj hali "Pendik" na Rekreacionom centru, čiji je završetak finansirala istoimena turska opština.

Sajam će biti otvaren u četvrtak 26. januara u 12 sati, a pozvani su privrednici iz grada i regiona, predsednici lokalnih samouprava I mnogi drugi.

Očekujemo veliki odziv privrednika, raznih udruženja tekstilaca iz Beograda, Niša, posetu nekoliko firmi iz Crne Gore. Najbitnije je da naši konfekcionari i proizvođači budu prvi koji će imati kontakt sa glavnim proizvođačima repromaterijala i da samim tim poboljšaju i svoju proizvodnju i da unaprede modele, dezene i da imaju bolje cijene, ističe Suljević i dodaje da će Novi Pazar i narednih godina biti domaćin ovog sajma, jer je lokalna samouprava sa asocijacijom Forem iz Istanbula, koja je specijalizovana za priređivanje sajamskih manifestacija širom sveta, potpisala memorandum o saradnji za narednih pet godina.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika