A- A A+

Otvorena carinska ispostava u Novom Pazaru

Nakon deset godina postojanja Carinskog referata u Novom Pazaru danas je svečano otvorena Carinska ispostava Novi Pazar, koja je u potpunosti renovirana i opremljenja po najsavremenijim standardima. Carinska ispostava predstavlja viši nivo u carinskom sistemu od dosadšnjeg kakav je grad Novi Pazar imao. Svečanom otvaranju Carinske ispostave na platou ispostave prisustvovali su predstavnici gradskih vlasti, Ministar za rad i socijalna politiku Rasim Ljajić, direktor Uprave carina Republike Srbije Predrag Petronijević, ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

Grad Novi Pazar izdvojio je sredstva za uređenje platoa ispred Carinske ispostave u vrednosti od dvadeset miliona dinara, nakome se mogu vršiti svi carinski poslovi i parkirati veliki broj automobile, kamiona slično.

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić u svom obraćanju prisutnima posebno je naglasio da je ovo jedna od etapa u privrednom oporavku Grada Novog Pazara, kao i cele regije. Kako je naveo: "2012 godina je godina u kojoj se u velikoj meri moramo posvetiti privredi i otvaranju novih radin mesta, ali u svakom slučaju da se za takve stvari moraju napraviti uslovi i mora se poboljšati ukupan privredni ambijent"

U Novom Pazaru se očekuje i otvaranje slobodne carinske zone što će u velikoj meri olakšati priliv inostrani investicija. A prvenstveno se mora raditi na ostavrivanju političke stabilnosti istakao je Ljajić.

Direktor Uprave carina Republike Srbije Predrag Petronijević je istakao veliko zadovoljstvo da je današnji dan pokazatelj dobre saradnje između gradskih vlasti i Uprave carina republike Srbije i da u budućnosti očekuje još bolju i efikasniju saradnju u narednom periodu. Ispostavu u Novom Pazaru otvorili su direktor Uprave carina Srbije Predrag Petronijević i direktor carinske ispostave Novi Pazar, Hajriz Curić.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika