Privrednici dijaspore će ulagati u Novi Pazar

Kategorija: Ekonomija

Na sastanku predstavnika gradskih vlasti Novog Pazara sa privrednicima iz dijaspore, razgovaralo se o mogućnostima ulaganja u ovaj kraj, kao i načinu na koji se znanja i iskustva stečena u inostranstvu mogu primeniti u domaćem poslovanju.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju i koordinaciju sa javnim preduzećima, Faruk Suljević, naglasio je nakon sastanka da zainteresovanost za ulaganje u Novi Pazar postoji. "Preduzetnici iz dijaspore između ostalog nastoje učvrstiti veze sa krajem u kome su rođeni, te doprineti njegovom razvoju. Naša je obaveza je da negujemo međuljudske odnose i stabilnost, što je preduslov za bilo kakva ulaganja. Na sastanku smo razmenili iskustva, ali i definisali šta mi možemo da uradimo kako bi smo doprineli konkretnom ulaganju stranih privrednika. "

Suljević je rekao da svi potencijalni investitori mogu da računaju na brojne subvencije pri zapošljavanju radne snage u Novm Pazaru, čime se žele podstaći konkretna ulaganja. "Važno je istaći i da smo, za sve privredne investitore, domaće i strane obezbedili olakšice u pogledu izdavanja građevinskih dozvola", istakao je Suljević.

Sastanak održan sa privrednicima koji žive i rade u zemljama Evropske unije, prvi je u nizu susreta od obostranog interesa. Ono što sledi su dogovori na još većem nivou, i konkretizacija saradnje.

Izvor: Odeljenje za informisanje