A- A A+

Otpočela druga faza izgradnje gerantološkog centra

Delegaciju Ministarstva za rad i socijalnu politiku, koju je predvodio državni sekretar Ministarstva Zoran Martinović primio je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, sa saradnicima.

Tokom ovih razgovora usaglašeni su planovi Ministarstva i gradske vlasti po pitanju poboljšanja materijalnih uslova osoba koje su korisnici socijalnih pomoći.

Nakon sastanka delagacija Ministarstva i gradonačelnik sa saradnicima obišli su radove na izgradnji Gerantološkog centra koji se radi u novopazarskom naselju Erozija.

Na izgradnji Gerantološkog centra završena je prva, i otpočela druga faza izgradnje ovog objekta koji je od izuzetnog značaja za grad i ovu regiju. Površina objekta iznosi 3.222 kvadratnih metara.

Martinović je ovom prilikom istakao da je rok završetka radova mart 2012. godine, osim parternih radova. Investitori su Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, Ministarstvo za nacionalni i investicioni plan i Grad Novi Pazar.

Gradonačelnik Mahmutović je istakao da će periferija grada, odnosno naselje Erozija biti elitno naselje, jer osim ovog objekta već je prodat značajan broj građevinskih parcela na kojima je planirana izgradnja porodičnih kuća, zatim planirana je izgradnja obdaništa I škole uz izgradnju odgovarajuće komunalne infrastructure.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika