A- A A+

Uspostavljanje partnerskih odnosa poljskog Lođa i Novog Pazara

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović primio je delegaciju privrednika iz Poljske, predvođenu predsednikom Regionalne privredne komore te zemlje, Vitovom Gerlićem. Cilj posete delegacije iz Poljskog grada Lođa, je upoznavanje potencijala Novog Pazara, i usaglašavanje o oblicima saradnje.

"Očekujemo investicije u našem gradu, ali stvaramo uslove da i proizvode odavde prema Poljskoj izvozimo u još većem obimu. Nadamo se da ćemo saradnju intenzivirati i da će Lođ i Novi Pazar postati bratski gradovi. Planiramo da 2012. budemo domaćini bratimljenih gradova, njihovih gradonačelnika i predstavnika privrede, a sve to u cilju uspostavljanja što kvalitetnije međusobne saradnje."

Prema rečima gradonačelnika Mahmutovića, uspostavljanje dobre privredne saradnje Novog Pazara i Lođa značiće otvaranje novih radnih mesta, upoznavanje novih tehnologija u ovoj oblasti i rešavanje niza drugih problema.

" Novi Pazar može da bude koristan partner Lođi, i celom regionu u Poljskoj. Dvadeset godina unazad mi smo imali iskustva kroz koja vi sad prolazite, i veoma smo raspoloženi da sa vama podelimo ta iskustva. Ovaj kraj za nas je dragocen i kao most povezivanja sa ostatkom Evrope" rekao je Gerlić.

U Novom Pazaru su, sem Vitova Gerlića, predstavnika Regionalne privredne komore Poljske boravili istaknuti privrednici, kao i Marijan Jovanovski - predsednik Evropskog centra za poljoprivrdu. Tokom sastanka procenjeno je da je najintenzivniju saradnju između poljskog grada Lođa i Novog Pazara moguće uspostaviti u oblasti razvoja poljoprivrede - stočartva i voćarstva. Vrlo brzo će uslediti povratna poseta delegacije Novog Pazara Republici Poljskoj, odnosno gradu Lođi.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, u Multimedijalnoj sali Kulturnog centa upriličena je prezentacija Novog Pazara.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika