A- A A+

USAID-ov poseban program

USAID je započeo realizaciju Posebnog programa koji obuhvata Međuopštinsku saradnju i jačanje lokalnih kapaciteta, koji predviđa da Novi Pazar postane centar regiona.

U okviru ovog programa će biti realizovani brojni projekti iz različitih oblasti, a planirano je da proces realizacije traje pet godina.

Ovim Programom biće obuhvaćeno 40 opština iz cele Srbije u kojima će biti realizovano nekoliko projekata iz oblasti turizma, agro biznisa, privrede, tretiranje otpadnih voda, medija i drugo.

Predstavnici grada Novog Pazara kažu da će realizacijom ovih projekata biti jačani lokalni kapaciteti.

"Nastavljamo uspešnu saradnju. Novi Pazar je po ovom Programu postavljen za centar regiona. Cilj nam je da uključimo i susedne opštine", rekao je načelnik Odeljenja za Lokalni ekonomski razvoj Edin Kalač.

Na sastanku koji je održan u gradskoj upravi, na kojem su prisustvovali predstavnici brojnih institucija, zaključeno je da Novi Pazar ima velike kapacitete za jačanje lokalne samouprave. Predviđeno je da se kroz međuopštinsku saradnju uključe i opštine Sjenica i Tutin. Program predviđa brojne aktivnosti. Realizacija nekih je već počela, dok se početak drugih očekuje uskoro.

"Postoje veliki potencijali za uspešnu realizaciju projekata. Bitan je partnerski pristup", kazao je Nebojša Raničević iz USAID-a. U toku je predstavljanje projektih aktivnosti a očekuje se da će potpisivanje Partnerstva i sporazuma biti obavljeno polovinom jula meseca. Od tada, pa u narednih pet godina, opštine koje su uključene u ovaj Program realizovaće brojne projekte.

Izvor: Regionalna RTV

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika