A- A A+

Potpisan protokol sa radnicima kompanije "Vojin Popović" o isplati po 4.500 evra po radniku

NOVI PAZAR - Radnicima holding kompanije "Vojin Popović" u Novom Pazaru, koji su u momentu uvođenja stečaja bili u radnom odnosu, potpisali su danas protocol o isplaćivanju nadoknada od po 455.000 dinara, nešto više od po 4.500 evra po zaposlenom.

Protokol o tome danas u novopazarskom Domu omladine potpisali su predstavnici gradske uprave, sindikata i radnika, njih 257. Sredstva u ukupnom iznosu od 1,2 miliona evra obezbedilo je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, a novopazarski mediji navode da isključivu zaslugu za to ima ministar Rasim Ljajić.

Holding "Vojin Popović", koji je nekada zapošljavao više od hiljadu radnika, od 2005. godine je u stečaju, a radnici koji su ostali u radnom odnosu u više navrata su štrajkovali glađu tvrdeći da je reč o "zdravom" preduzeću u kome je još uvek moguće pokrenuti proces proizvodnje.

Uvođenjem stečaja mnogi radnici su ostali bez posla, a imovina firme procenjena je na 15 miliona evra.

Radi lakše prodaje imovina je podeljena na pet zasebnih celina: Poljoprivredu, Ribnjak, Domaću radinost, Trgovinu i Holding.

Iako su gradski oci u više navrata najavljivali zainteresovanost inostranih kupaca za pojedine delove ovog holdinga do danas nijedna od delatnosti nije prodata.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika