Gradonačelnik Novog Pazara razgovarao sa radnicima GP " Razvitak "

Kategorija: Ekonomija

Oko stotinak radnika Građevinskog preduzeća Razvitak iz Novog Pazara protestnom šetnjom i polučasovnom blokadom saobraćaja u centru grada, sa transparentima u rukama, izrazili su nezadovoljstvo stanjem u ovom nekadašnjem gigantu.

Radnici su tokom višečasovnog razgovora sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem i njegovim saradnicima, tražili uplatu doprinosa, neisplaćene zarade, naplatu dugovanja i rešavanje statusa ovog preduzeća, koje je 70 odsto u vlasništvu zaposlenih.

Mahmutović je radnicima objasnio da grad Novi Pazar uplaćuje sve svoje dugove prema ovom preduzeću, koje su nastale zbog jedne sudske presude pre nekoliko godina.

"Mi smo u septembru i novembru prošle godine uplatili po tri miliona dinara i ostalo je da vam uplatimo još 140 hiljada evra. Pokušavamo i na sve načine da nađemo strateškog partnera koji bi vas uposlio ili privatizovao preduzeće i na taj način izvukao iz dugogodšnje krize", rekao je Mahmutović radnicima.

Radnici traže da se preispita poslovanje menadžmenta preduzeća, kao i trošenje novca koji Gradska uprava uplaćuje Razvitku, koje ima 172 radnika.

Na razgovor sa radnicima i gradonačelnikom naknadno su došli i rukovodioci ovog preduzeća koji su objašnjavali način poslovanja, blokade računa i trošenja novca, a upućeno je i niz međusobnih optužbi.

Izvor: Radio Sto Plus