A- A A+

GRADONAČELNIK NOVOG PAZARA I DIREKTOR KOMPANIJE "IDEA" SVEČANO OTVORILI "IDEA SUPER" MARKET U NOVOM PAZARU

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mhamutović i generalni direktor kompanije "Idea" Vladimir Bokan, otvorili su u Novom Pazaru novi "Idea Super" market, koji je ujedno 130. prodavnica tog trgovinskog lanca.

Svečanosti je prisustvovao ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić kao i ambasador Hrvatske u Beogradu Željko Kuprešak. Otvaranjem prve Idea prodavnice u Novom Pazaru stvorili su se uslovi za zapošljavanje 51 radnika s ovog područja.

Bokan je na otvaranju rekao da je ovo 33 prodavnica otvorena ove godine, od ukupno 130 objekata, kao i da će do nove godine ova kompanija otvoriti još dve ovakve prodavnice. "U želji da pomogne lokalnoj zajednici u kojoj posluje IDEA je donirala namirnice Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj banji i Narodnoj kuhinji, koje će im pomoći da u narednih pola godine lakše obavljaju svoju delatnost", rekao je Bokan.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je rekao da očekuje još novih investitora iz Hrvatske u ovaj kraj. "Drago nam je što je IDEA došla u Novi Pazar, a očekujemo i nove investitore iz Hrvatske kojima ćemo ponuditi odlične uslove i pružiti svu logistiku", rekao je Mahmutović.

Ministar Ljajić je istakao da su uz jačanje domaćih firmi, strana ulaganja i nove investicije jedini pravi put za upošljavanje mladih ljudi, ali i ekonomski oporavak Sandžaka. "Za dolazak stranih investitora potrebni su dobra infrastruktura, stabilna politička situacija, kao i pravna sigurnost. Sve to postoji u Novom Pazaru, a država pomaže stimulativnim sredstvima od pet, šest hiljada evra po svakom novootvorenom radnom mestu. Treba dodati da maksimalnu pomoć investitorima pruža i lokalna samouprava", rekao je Ljajić Prodavnica "Idea Super", prodajne površine preko 1.600 kvadrata, opremljena je u skladu sa najsavremenijim standardima i nudi više od 9.000 artikala.

Kompanija "Idea" je saopštila da će povodom otvaranja dečjem odeljenju specijalne bolnice za progresivne mišićne i neuromišićne bolesti "Novopazarska banja" i Narodnoj kuhinji tog grada donirati osnovne životne namirnice u narednih šest meseci.

Donaciju je primio direktor Novopazarske banje" Meho Kajević, a u ime Narodne kuhinje koordinator u Crvenom krstu Ljiljana Kostić. Na dečjem odeljenju bolnice svakodnevno se nalazi 40 mališana sa različitim oblicima neuromišićnih bolesti, dok Narodna kuhinja trenutno vodi računa o 1.270 korisnika.

Kompanija "Idea" nastavlja sa ulaganjem u razvoj maloprodajne mreže, a da će ove godine ta kompanija biti bogatija za ukupno 35 novih maloprodajnih objekata.

Izvor: Odeljenje za informisanje

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops