A- A A+

Sa Tutinom potpisan sporazum o realizaciji projekta EU PRO

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednik Opštine Tutin Kenan Hot potpisali su u Novom Pazaru Međuopštinski sporazum o saradnji na razvoju Geografskog informacionog sistema, u okviru projekta "GIS kao alat za unapređenje konkurentnosti". Projekat finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Srbije, preko programa EU PRO. Ukupna vrednost je preko 140 000 eura, nosilac je Grad Novi Pazar, a lokalne samouprave su sufinansijeri u iznosu od 22 000 eura.


Projekat podrške predviđa nabavku softvera i hardvera, kao i druge računarske opreme, a potpisnici Sporazuma ističu da će se međuopštinska saradnja nastaviti, te da je program EU PRO samo uvod u konkretne partnerske poduhvate
“Reč je o sredstvima za formiranje katarstra podzemnih instalacija, neophodnog da olakša izvođenje infrastrukturnih radova, tako što moguće štete na postojećim instalacijama svodi na minimum. Sa podzemnim instalacijama na području grada Novog Pazara i opštine Tutin biće upoznata sva javna preduzeća i to će olakšati njihov rad”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.


Predsednik Opštine Tutin Kenan Hot kazao je da Novi Pazar povezuje mnogo toga i da je potpisivanje sporazuma izuzetno važno, te da je saradnja suseda – Novog Pazara i Tutina započela na obostrano zadovoljstvo.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops