A- A A+

Učenici iz Bosne i Hercegovine gosti Novog Pazara

Novopazarska Ekonomsko trgovinska škola među prvima je  u Srbiji  započela partnerstvo sa školama u inostranstvu. Ministarstvo prosvete podržava partnerstva, a Grad Novi Pazar  mnogo ulaže u obrazovanje, samim tim podržava i u ovaj projekat. Učenike Ekonomske škole iz Sarajeva i njihove domaćine iz  Ekonomsko trgovnske škole  Novi Pazar pozdravili su pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović i članica Gradskog veća zadužena za resor obrazovanja Ulfeta Demčović.

“Gosti su nam dragi, bitno je što će se oni upoznati sa radom Ekonomske škole ali i sa kulturom i sa načinom življenja našeg grada. Koristim priliku da pozovem sve škole da se ugledaju na ETŠ i da osvare jedan vid partnerstva”, poručila je ispred Gradske uprave Ulfeta Demčović.

Gosti ne skrivaju oduševljenje dočekom.

“Sviđa mi se Novi Pazar, svaki put se vratim prepuna utisaka. Ovo partnerstvo je pozitivno za obe škole, već smo u prethodnim susretima videli da ima nekih razlika pa smo pokušali da prenesimo jedni drugima ono što je bolja praksa”, kazala je  Jadranka Kolar, direktorka Srednje ekonomske škole iz Sarajeva.

Direktor Ekonomsko trgovinske škole Ivan Veljković podsetio je da ovo partnerstvo datira od 2011. godine

“Prvi smo u Srbiji koji su pokrenuli taj projekat, sa ciljem ne sam oda sarađujemo na polju obrazovanja, već i na polju privrede i kulture. Važan aspect ovog projekta je i saradnja učenika i nastavnika”.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops