A- A A+

Preventivna uloga Saveta za bezbednost od izuzetnog značaja

Prva redovna sednica Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara otvorena je izveštajem Policijske uprave. „Posebnu pažnju želimo da posvetimo prevenciji. U radu Saveta učestvuju sve institucije i predstavnici političkih partija i energiju smo usmerili ka osnaživanju školskih timova čija je uloga u suzbijanju vršnjačkog nasilja preventivna i izuzetno važna. Delujemo u cilju suzbijanja svih ekstremnih ideja i mišljenja koja mogu voditi ka nasilju“, rekao je predsenik Saveta Hajrudin Hajrović.

Poseban deo sednice Saveta posvećen je unapređenju sistema zaštite od požara. „Želja nam je da se građani osećaju sigurnije kada je reč o ovom pitanju. Postoji ideja o formiranju dobrovoljnog vatrogasnog društva što bi uz jačanje sistema civilne zaštite i podršku specijalizovanoj vatrogasnoj jedinici svakako dalo rezultate“, kazao je Hajrović.

Preventivnom delovanju Saveta za bezbednost posebnu podršku pruža Misija OEBS-a u Novom Pazaru. „Smatramo da su lokalni saveti za bezbednost izuzetno značajni u razvoju dijaloga o različitim temama unutar zajednice. Važno je, takođe, idetifikovati načine delovanja svih faktora, koji će u okviru svojih nadležnosti biti efikasni“, rekla je ovim povodom šefica Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru Mikaela Turman.  

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops