A- A A+

Grad Novi Pazar tribinom “Stop mobingu” nastavlja kampanju 16 dana aktivizma

U cilju podizanja svesti građana, Savet za bezbednost, Savet za rodnu ravnopravnost grada Novog Pazara i Misija OEBS, organizovali su u okviru kampanje  „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” tribinu na temu „Stop mobingu“. Prema rečima predsednika Saveta za bezbednost Hajrudina Hajrovića „sa aspekta bezbednosti  i pojedinca i grupe, najvažnije je zajednički delovati na polju identifikacije problema i definisanja mera za njegovo suzbijanje“.

„Svesni smo da postoji pravni okvir koji sprečava nasilje, ali nas u ovom slučaju prvenstveno interesuje rodno zasnovano nasilje, odnosno mobing, kome je žena iz mnogo razloga, duboko smo uvereni, izloženija. Kao zajednica dužni smo da pronađemo i prezentujemo adekvatan odgovor u svrhu sprečavanja negativne pojave, to jest svođenja mobinga na minimum“, kazao je Hajrović, ističući da je kao i svi, svestan da mobing kao pojavu u društvu nije moguće eliminisati, odnosno učiniti potpuno nevidljivom.

Adekvatan istitucionalni odgovor i vrednost spoznaje tuđeg iskustva ključni su u borbi sa ovim negativnom društvenim fenomenom, ali i potvrđuju   da Novi Pazar, kako je rečeno, nije  izolovan primer sredine u kojoj se mobing dešava. „Mobing je planetarni problem, ali nas kao lokalnu zajednicu upozorava, da za sopstveno dobro moramo delovati preventivno“, zaključio je Hajrović.

Tribina na temu „Stop mobingu“, deo je niza aktovnosti koje grad, kroz Savez za rodnu ravnopravnost i Savet za bezbednost, a u saradnji sa Misijom OEBS  u Srbiji, organizuje u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops