A- A A+

Promovisan program SWISS PRO

Grad  Novi Pazar  i Vlada Švajcarske nastavljaju odličnu saradnju kroz primenu programa Swiss pro. Na promociji programa u Novom Pazaru rečeno je da će  grad sa Vladom Švajcarske sarađivati na unapređenju  različitih oblasti.

„Razgovarali smo o konkretnim stvarima, unapređenju elektronske uprave, pitanjima socijalne inkluzije određenih kategorija stanovništva i unapređenju rodne ravnopravnosti. Imali smo u prethodnom periodu sjajnu sradnju sa Vladom Švajcarske i nema razloga da tu saranju ne nastavimo“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj.

Nacionalna menadžerka programa Ana Nedeljković Belja veruje da je  kada je o projektima reč, korist za građane višestruka i podseća da razvoj lokalnih samouprava znači kvalitetniji život stanovništva.

„Grad Novi Pazar je već učestvovao u našim javnim pozivima koji se tiču unapređenja regulativa i načina finansiranja organizacija civilnog društva. U narednom trogodišnjem periodu u planu je realizacija više projekata koji će se sprovoditi obezbeđivanjem besplatnih sredstava i tehničkom podrškom od strane  Swiss pro“.

Program „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti - Swiss PRO“ sprovodi se u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvom za rad,  u 99 gradova i opština Srbije. Projekat je  vredan 5.8 miliona  eura i traje četiri godine.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops