A- A A+

Prekovremeni rad za upis u poseban birački spisak

Poseban birački spisak biće zaključen 19. oktobra u ponoć. Kako bi svi građani kojima Ustav i zakoni Republike garantuju pravo da glasaju ostvarili to svoje pravo, u Gradskoj upravi je organizovan prekovremeni rad, i omogućen upis u birački spisak tokom vikenda. “Pozivamo građane da provere da li su upisani na linku https://upit.posebanbirackispisak.gov.rs/. Upis je moguće izvršiti isključivo na lični zahtev, radnim danima do 17h i vikendom od 10 do 14 sati. Procedura za upis u poseban birački spisak je jednostavna i ne oduzima mnogo vremena. Dovoljno je da građani dođu u Gradsku upravu, u Uslužni centar, sa ličnom kartom. Upis se vrši isključivo na lični zahtev građanina, na kom je neophodan svojeručni potpis.Izuzetak su teško bolesna, nepokretna lica, u čije ime upis može izvršiti punoletni član porodice koji poseduje ovlašćenje overeno kod notara”, kaže rukovodilac Odeljenja za opštu upravu Marko Slavković. On ističe da mesta spekulacijama o regularnosti upisa u poseban birački spisak nema.

“Postupak upisa prate naši gosti iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i predstavnici Upravnog inspektorata. Zaista su sporadične tvrdnje o neregularnosti upisa u poseban birački spisak neosnovane i tendencizne”, zaključio je Slavković.

Da bi svi zainteresovani građani ostvarili pravo upisa u poseban birački spisak, Gradska uprava je inicirala da Ministarstvo za državnu upravu, za posao upisa, ovlasti više lica, zbog čega prijem zahteva u uslužnom centru vrše četiri uposlenika GU.

Izbori za nacionalne savete zakazani su za 4. novembar ove godine.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika