A- A A+

Sanacija počela, šteta evidentirana

Sanacija štete  u zgradi Bor prouzrokovane požarom koji se dogodio proteklog vikenda, počela je danas. Takođe, Gradska komisija za procenu štete obišla je stanare i evidentirala štetu u 11 stanova. Podsećamo, odlukom Gradskog veća troškove kompletne sanacije štete na ovoj zgradi preuzeo je Grad Novi Pazar.

Od ranih jutarnjih sati mehanizacija i radnici preduzeća Ikan kompani obavljaju radove na sanaciji krovne konstrukcije, stravičnim požarom oštećene zgrade Bor u Novom Pazaru. Istovremeno, i članovi Gradske komisije za procenu štete krenuli su u obilazak stanova, radi utvrđivanja stepena oštećenja stambenog prostora.

Osim članova komisije, sa i dalje vidno potresenim i uznemirenim stanarima razgovarao je i rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane Naser Crnovršanin. On je rekao da će se, nakon evidentiranja zatečenog stanja i utvrđivanja štete održati sastanako na kojem će biti definisani dalji planovi u vezi sanacije.

Komisija je danas obišla 11 stanova i evidentirala materijalnu štetu, koja je, kako se procenjuje i na prvi pogled velika.

”Komisija je formirana od strane Gradske uprave i odmah smo izašli na teren. Pregledali smo negde oko 11 stanova, koji su u većoj ili manjoj meri oštećeni. Oštećenja su dosta velika u par stanova. Mi ćemo izvršiti procenu što je moguće pre i predati Gradskoj upravi na dalje radnje, član Komisije za procenu štete Nermin Bogućanin.

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika